Siihtalatie 12 ja 14 (A-D)– taloissa on 42 asuinhuoneistoa 30,5 – 75 m2.  Neljän pienkerrostalon yhtiö on rakennettu energiatehokkaaksi ja pitkäikäiseksi kivitalokohteeksi. Tilat on suunniteltu esteettömiksi, kaikki talot on varustettu henkilöhissillä. Asuntokohde sijaitsee vajaan kahden kilometrin päässä Joensuun keskustasta, parhaalla paikalla Pielisjoen rantamaisemassa ja hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Maalämpö, viilennys ja aurinkoenergia

Taloyhtiön katoille asennettujen aurinkopaneelien kautta tuotetaan noin 20% kiinteistön käyttämästä sähköstä. Ensisijaisesti energiaa käytetään huoneistojen käyttöveden lämmitykseen. Huoneistojen lämmitys toteutetaan vesikiertoisena lattialämmityksenä. Taloyhtiön huoneistojen ja yhteisten tilojen lämmitykseen käytettävä energia tuotetaan 99% maalämmöllä.

Kesä tuo sisätiloihin myös lämmön ja olemme varustaneet asunnot maalämmityksen lisäksi viilennyksellä! Se toteutetaan maakylmällä, joka johdetaan lämpökaivosta puhallinkonvektoreiden kautta huoneilmaan. Jokaisessa huoneistossa on kattoon asennettu kasettipuhallinkonvektori.

Tehokas energiataloudellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla säästää kiinteistöön käytettävää energiaa asuinhuoneistojen lisäksi myös porrashuoneissa ja yhteisissä tiloissa.

Kaikki talot ovat energialuokassa A (2018).

Seinärakenteet

Asuntokohteen pienkerrostalojen runkomateriaaliksi valittiin Wienerbergerin Poroton S8 -kennoharkot. Keraamisisista tiiliharkoista muurattu ulkoseinärakenne täyttää sellaisenaan ilman erillistä lämmöneristekerrosta ulkoseinältä vaaditun 0,17 W/m2K lämmöneristysvaatimuksen. Poroton S8 -harkon kennosto on täytetty vulkaanisella kivirouheella, perliitillä, joka toimii kosteusteknisesti tiilen tavoin ja muodostaa yhdessä tiilikennoston kanssa yksiaineisen ja hengittävän seinärakenteen. Massiivinen tiilirunko on pitkäikäinen ja asukkaan näkökulmasta turvallinen. Se tasaa tehokkaasti lämpötilojen ja kosteuden vaihteluita, on sisäilmaesteetön, paloturvallinen ja ääniympäristöltään miellyttävä.

Tutustu valmistajan sivuihin

Parvekkeet

Reilun kokoiset lasitetut parvekkeet on puuverhoiltu viihtyisiksi asuinhuoneistojen jatkeiksi. Kulku huoneistoista parvekkeille kokolasisten liukuovien kautta. Sisin ja uloin pinta turvalasia, valmistaja Profin Oy.

Parvekelasitus sisältää integroidut auringonsuojaverhot. Yläosa kokonaan avautuvaa kirkasta lasia. Alaosa kiinteä, väriltään harmaa. Parvekelasituksen äänieristys 10dB. Valmistaja Lumon.

*Esimerkkikuva Lumon parvekelasituksista ja auringonsuojaverhoista

Autopaikat

Taloyhtiössä on runsaasti erityyppisiä pysäköintipaikkoja. Valmiiksi varusteltuja sähköauton latauspisteitä on kuusi ja jokainen autopaikka voidaan muuttaa latauspisteeksi. Yhtiön sähköjärjestelmät on suunniteltu jo valmiiksi siten, että liittymäteho sallii kaikkien autopaikkojen muuttamiseksi sähköautojen latauspisteiksi. 24 hallipaikkaa, 26 tolppapaikkaa (ylätaso).

Piha

Talojen keskeltä löytyy suojaisa sisäpiha. Piha on suunniteltu väljästi asukkaiden omia toiveita varten, kuitenkin siten, että piha-alueelta löytyvät laadukkaat peruskalusteet kuten penkkiryhmät, grilli, leikki ja kuntoiluvälineet. Hyötypuutarhasta löytyy mm. omenapuita ja marjapensaita.