Uusiutuvalla energialla tulevaisuuden tuottoasuntoja

  Joensuun Oma Siihtalantie 12 yhtiöön on rakennettu käyttövalmiina energiatehokkaat maalämpöjärjestelmä ja aurinkokeräimet, joiden investointikulut on jaettu kaikkien huoneistojen velattomiin hintoihin.

  Esimerkkilaskelmassa investointikustannus on laskettu kolmelle eri huoneistotyypille 38 m2 yksiöön, 52 m2 kaksioon ja 75 m2 kolmioon.

  Investoinnin kuolletusaika on 1 taulukossa laskettu heinäkuun 2022 energiahintojen mukaan ja taulukossa 2 mikäli energian hinta nousee 20% nykytilanteesta.

  Laskelmat havainnollistavat kuinka investointi uusiutuvaan energiaan alkaa tuottaa erityyppisissä huoneistoissa osakkeen omistajalle voittoa. Voidaankin puhua tuottoasunnoista sillä satsaus uusiutuvaan energiaan osakehuoneiston alkuinvestoinnin kuolletusajan jälkeen arvioilta 11%.

  Uusiutuvaan energiaan tehty investointi mahdollistaa osakehuoneiston matalamman hoitovastikkeen kuin vastaavissa kauko- tai sähkölämmitteisissä yhtiöissä.

  Maalämmöllä tuotetaan 99% yhtiön sisätilojen, asuinhuoneistojen ja käyttöveden lämmityksestä. Aurinkopaneelien kautta saadaan 25% kiinteistön sähköstä.

  Taulukot ovat havainnekuvia ja perustuvat markkinoilla olevien sähkön ja kaukolämpötoimittajien kuluttajahintoihin.