Ajatus syötävästä puutarhasta

  1024 538 Siihtalantie 12

  Ajatus syötävästä puutarhasta sai alkunsa jo silloin, kun sana ”yhteisöllisyys” lausuttiin Siihtalantie 12 yhteydessä. Heräsi mielikuva asukkaasta, joka elokuisena aamuna tepastelee asuntoyhtiön pihassa kippo kädessä keräämässä marjoja aamupuuroonsa. Tai asukkaasta, joka on muuttanut maaseutuoloista kaupunkiin tottuneena puutarhatöihin, nyt hoitamassa lavaistutuksiaan. Pieni ei ollut myöskään mielikuva siitä, kuinka porukassa odotetaan viinirypäleiden kypsymistä aurinkoisella seinustalla…

  Totta tosiaan, miksi asuntoyhtiön pihalle istutettavat kasvit eivät voisi olla syötäviä, sen lisäksi, että ne ovat kauniita? Voivat ne, vahvisti alan ammattilainen lehtori Tiina Hämäläinen Riveriasta tälle amatööri puutarhurille.

  Hyötykasveista, esimerkiksi syötävistä kukista, hedelmäpuista, marjoista, vihanneksista ja juureksista saa näyttävän puutarhan, josta on iloa kaikille As.oy Siihtalantie 12 asukkaille. Luomme jo rakentamisvaiheessa puitteet tälle kaikelle, ja istutamme myös erilaisia kasveja jättäen tilaa kuitenkin tulevien asukkaiden luovuudelle.

  Helinä Kalaja
  Author

  Helinä Kalaja

  All stories by: Helinä Kalaja